lördag 5 november 2016

Lovet som varit(44)

Vi har haft cirka 20 barn under lovveckan på Solen.
Vi hade vackert höstväder flera av dagarna så vi har kunnat vara utomhus och lekt länge på förmiddagarna och det har funnits möjlighet för barnen att ha långa lekpass inomhus också. Det har varit cirkus,djurpark,zoo bland annat. 

Vi har haft högläsning varje dag vid fruktsamlingen och fått träffa olika karaktärer i böcker.Sabina som är bibliotikarievar hos oss och pratade med barnen om böcker och gav boktips!
Gun-Britt läser Mammu Mu som handlar om att vi är bra på olika saker.
Thea tillverkar egen bok i författarhörnan.
Härligt att vara ute och samla löv i stora högar!

Bio Bocksten hade vi på torsdagen. Liten filmfestival där barnen fick välja på två filmer. Totoro var den som var populärast och ingen hade sett den förut. Det är roligt att titta tillsammans och att ibland se  något nytt.
Betyget var övervägande glatt för båda filmerna. Vad tyckte jag? Att träna sig på att ge positiv eller negativ kritik.
 På bio behöver man både biljett och popcorn såklart! Kö till popcornkiosken.

Vi passade på att använda Idrottssalen en del nu när den var ledig. Att få träna på olika lekar och sporter och att  ha roligt och få röra på sig är viktigt! Tony från Trönninge var där och hade fotbollsskola, vi hade innebandyturnering och vi hittade ett spel som påminde om innebandy men vi spelade med vadderade klubbor och stor boll! Detta får vi testa vidare under kommande veckor.
Innebandyturnering med flera olika avdelningar.
Vinnarna av turneringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar